Balchik

Balcik

Orasul Balcik este situat pe malul marii, intr-o regiune cu climat continental moderat. Temperatura medie a lunii iulie este de 22 grade Celsius, iar temperatura apei marii in timpul verii ajunge la 24 de grade Celsius.
Balcik este situat in partea de nord-est a coastei bulgare a marii Negre, la 40 km de Varna si la 20 km de Kavarna.
Orasul a fost stabilit cu 26 de secole in urma de catre colonistii greci numiti Krunes. In secolul al 6-lea i.Hr. orasul a fost numit dupa zeul grec al vinului si al bucuriei – Dionysos – Dionisiopolis.
In secolul al 4-lea i.Hr. Dionisiopolis a fost un important centru economic, lucru demonstrat de monedele gasite, care au fost facute in oras cu numele zeului Dionysos sculptat pe ele.
In secolul 1 d.Hr. orasul a devenit parte a Imperiului Roman, si a ajuns la cea mai mare prosperitate in secolele 2 – 3 d.Hr. Dupa divizarea Imperiului Roman in 395, imediata apropiere de Constantinopol – capitala Imperiului Roman de Est, a avut o influenta semnificativa asupra dezvoltarii orasului,acesta transformandu-se intr-un important centru administrativ si portuar.
In anul 544-545 orasul a fost demolat de un cutremur puternic care a provocat un tsunami inalt. Locuitorii care au supravietuit mutat si au inceput reconstructia orasului in locul unde se gaseste azi.
La inceputul Evului Mediu orasul a fost unul din centrele regionale ale Imperiului bulgar Karvuna. La sfarsitul secolului al 14-lea, Dobrogea a fost cucerita de otomani, iar la sfarsitul secolului al 16-lea orasul a fost numit Balcik.
Balcic a fost eliberat de dominatia otomana in data de 31 ianuarie 1878.
Cel mai important reper din Balcik – Palatul – a ramas din perioada ocupatiei romanesti. Palatul este fosta resedinta de vara a Reginei Maria a Romaniei – Alexandrina Victoria De Edinburgh (1875-1938). Resedinta a fost construita in 1924.
Gradina Botanica – un alt reper important al orasului – este situat in interiorul granitelor resedintei.
Un numar mare de descoperiri, care vorbesc despre crearea si dezvoltarea orasului in antichitate si Evul mediu au fost gasite in urma sapaturilor arheologice de aici si sunt expuse la Muzeul de Istorie din Balcic.

Templul zeitei Kibela a fost gasit in anul 2007, si, conform arheologilor dateaza aproximativ din anii 280 – 260 ani i.Hr.. 27 inscriptii conservate au fost gasite in ruinele templului si aproape toate imaginile cu Zeita Kibela.
Cladirea Muzeului Etnografic este situat vizavi de cladirea Muzeului de Istorie. Muzeul este adapostit intr-o casa din perioada Renasterii bulgare, care a fost o proprietate a unui comerciant din Balcic. Articole de uz casnic, bijuterii si haine traditionale sunt prezentate aici.
Istoria, natura si frumoasele plaje din apropierea orasului, fac din Balcik unul dintre cele mai populare locuri de pe coasta Marii Negre din Bulgaria.

Se incarca Harti
Vizualizare
Normal Miezul noptii Festival familie Open dark Riverside Ozan
Locatia mea Ecran complet

Total: 4 hoteluri .    Se afiseaza 1 - 4 VizualizareToate

Cauta Sejururi

Nu este ceea ce cautati? Incercati din nou cautarea

Nu exista nici un circuit disponibil pentru aceasta locatie, ora si / sau data selectata.

    Total: Nici un Circuit gasit.    VizualizareToate

    Cauta un Circuit

    Nu este ceea ce cautati? Incercati din nou cautarea