Borovets

Oferte Ski Borovets

Borovets este cea mai veche si cea mai faimoasa statiune montana din Bulgaria.
Situat pe pantele nordice ale muntelui Rila, la o altitudine de 1350 de metri, Borovets se bucura de o locatie magnifica, printre padurile de pin de la poalele Muntelui Musala (2925 m), cel mai inalt varf din Balcani.
Fiind la doar 70 de km de capitala Bulgariei – Sofia, Borovets este una din statiunile de schi cele mai accesibile din Europa.
Aparut in sec. al 19-lea ca loc de vanatoare pentru regii bulgari, Borovets a devenit o statiune montana atractiva. Cu o lungime totala de 58 km, partiile din Borovets sunt grupate pe niveluri de dificultate, de la partii pentru incepatori pana la schiorii avansati si experti.
Borovets a gazduit de doua ori Cupa Mondiala de schi alpin si este un loc preferat de snowboarderi.
Iernile sunt blande, statiunea bucurandu-se insa de foarte multa zapada. Temperatura medie in perioada celei mai reci luni ale anului – ianuarie – este de 4,8º C.
De obicei, coastele statiunii Borovets se bucura de zapada de la jumatatea lunii decembrie pana in aprilie.
Excelentele dotari ale partiilor din Borovets atrag in fiecare an mii de iubitori ai sporturilor de iarna, atat din Bulgaria cat si din alte tari. Acestia pot folosi in voie cei 45 km de partie, variabila in lungime si grad de dificultate si grupata in trei regiuni diferite: partiile Sitnqkovo – Martinovi Baraki; cele 4 partii Markudjik si cele 3 partii Yastrebets. Ultimele sunt cele mai bune, aici avand loc cele mai importante competitii sportive ale iernii.

Statiunea Borovets gazduieste in mod regulat diferite competitii sportive specifice sezonului de iarna. Aici s-a organizat de doua ori Cupa Mondiala de schi Alpin, pistele pentru biathlon – din Borovets fiind printre cele mai bune din Europa.
Cele mai bune zone pentru schiat sunt cele situate la mai putin de 2.500 m altitudine si cele care trec pe sub traseul telecabinei.
Partiile sunt impartite pe grade de dificultate, putand satisface astfel orice nivel de schior: incepator, mediu sau avansat.
Cele 4 partii Sitnyakovski sunt cele mai lungi. Cea care este cotata ca partie pentru schiori medii este cea mai lunga dintre toate, masurand 5.800 m. Restul de 3 partii Sitnyakovski sunt cotate ca dificile si au urmatoarele lungimi: 4.000 m, 4.000 m, respectiv 1.000 m.
Tot 4 la numar sunt si partiile Martinovi Braki. Cea mai dificila dintre ele se numeste “Martinovi Baraki 4” si are 1.200 m lungime. Celelalte 3 partii au 1.160 m, 1.160 m, respectiv 1.260 m si sunt cotate ca “dificile” si “medii – dificile”. Partiile situate la cea mai mare altitudine sunt cele 4 numite Markougjika, fiecare masurand 1.300 m.
Incepatorii se pot bucura de instructori de schi vorbitori de engleza si de partii adaptate nivelului lor, situate chiar langa Complexul Rila. Sedintele de schi dureaza 4 ore si se fac 6 zile pe saptamana.
Scoala de schi Borovets are o reputatie internationala excelenta. Este stiut faptul ca incepatorii schiaza la inceputul saptamanii pe partiile cu grad minim de dificultate, ajungand pana la sfarsitul saptamanii sa se aventureze pe partiile cu grad mare de dificultate.
Schiorilor incepatori le recomandam partia Sitnyakovo 1 ce are o lungime de 5.800 m. Schiorii medii au insa un avantaj in aceasta statiune si anume faptul ca majoritatea partiilor sunt tocmai potrivite nivelului lor. Acestia pot alege sa schieze pe oricare dintre partiile situate intre zonele Yastrebets si Sitnyakovski.

Altitudinea statiunii: 1350 m.
Cea mai inalta partie de ski: 2500 m.
Lungimea totala a partiilor de ski: 40 km (totalul la 19 partii).
Cea mai lunga partie: 5,8 km.
Lungimea partiilor neamenajate: 18 km.
Sisteme pe cablu: 1 telescaun, 6 teleschiuri, 1 telecabina, cateva teleschiuri pentru copii.

INTRETINEREA PARTIILOR: Partiile sunt mentinute in excelenta stare de functionare cu ajutorul unor masini moderne. Indiferent daca ninge sau nu, toate partiile amenajate sunt nivelate in fiecare noapte. Compania care se ocupa de intretinerea partiilor garanteaza 120 de zile/an partii in perfecta stare de functionare, astfel incat doritorii vor putea schia de la inceputul lui decembrie pana la jumatatea lui aprilie. In apropierea statiei de plecare a telecabinei, exista centre de inchiriere de material sportiv (pentru schi si snowboard). Pentru siguranta turistilor, serviciul de salvamont functioneaza 24 de ore/zi.

BARURI SI RESTAURANTE: Barurile, cafenelele, cluburile de noapte si discotecile nu lipsesc din Borovets, care se bucura de o excelenta viata de noapte. Statiunea este cunoscuta ca una dintre cele mai interesante de acest gen, mai ales in ceea ce priveste distractia. Majoritatea barurilor functioneaza pana spre dimineata, oferind clientilor lor preturi bune, dar si reduceri semnificative. In materie de muzica, se prefera muzica “dance” internationala. In cluburi, sunt prezentatate diferite show-uri. Fiind vorba despre o statiune bulgareasca, puteti gasi aici si restaurante sau taverne cu muzica nationala folk si cu dansuri “horo”, lucruri pe care unii turisti le gasesc foarte interesante.

LOCURI DE VIZITAT: Va recomandam cu caldura Manastirea Rila sau capitala bulgareasca Sofia pentru plimbare si cumparaturi. Se poate vizita si palatul Tsarska Bistritsa, situate la numai 10 minute distanta de mers pe jos de noul centru al statiunii Borovets.

Se incarca Harti
Vizualizare
Normal Miezul noptii Festival familie Open dark Riverside Ozan
Locatia mea Ecran complet

Total: 2 hoteluri .    Se afiseaza 1 - 2 VizualizareToate

Cauta Sejururi

Nu este ceea ce cautati? Incercati din nou cautarea