Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo , Bulgaria

Pitorescul oras medieval Veliko Tarnovo, situat in nordul Bulgariei, la numai 160 km de Bucuresti, este destinatia perfecta pentru vacanta dumneavoastra.

Veti descoperi aici peste 7000 de ani de istorie, palate, cetatea, case cu un stil arhitectonic unic, muzee, manastiri, Arbanassi – satul cu case din piatra, si nu in ultimul rand, un loc foarte bun pentru cumparaturi.
Vestigiile bogatei sale istorii, moderna viata de noapte, peisajele deosebite din imprejurimi, ospitalitatea, fac astfel incat Veliko Tarnovo sa va ofere tot ce doriti pentru o vacanta deosebita.
Vestigiile din Dealul Tsarevets sunt datate inaintea Erei Bronzului (secolul XIII a.Chr.). Primele asezari de aici au fost locuite de Traci. Locul a cunoscut o inflorire deosebita intre secolele VI a.Chr. – I p.Chr.
Din secolul V si pana in prima jumatate a secolului VII, aici a existat un oras fortificat (unul din cele mai importante puncte fortificate ale Imperiului Bizantin din partea de nord a Peninsulei Balcanice).
In secolele VIII – X, pe ruinele acestui oras a fost infiintata o asezare slavo-bulgara, iar in secolul XII a redevenit un oras fortificat si un important centru economic.

Originea numelui este legata de cuvantul slav „tern” sau „turn” (tron), si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Turnovo, fiind numit „Veliko” (Mare) datorita marimii si frumusetii sale.

In anul 1187 Turnovgrad devine capitala Regatului Bulgar (cea de a treia capitala in istoria Bulgariei). Urmatoarele doua secole sunt cunoscute drept perioada de „aur”.
Palatul Tarului si Patriarhia Bulgariei au fost situate pe Dealul Tsarevets iar casele boierilor precum si multe biserici erau situate pe Dealul Trapezitsa.
In secolele XIII – IV capitala Bulgariei a fost un important centru politic, economic, cultural si economic in Europa. Astfel, in aceasta perioada Bulgaria a atins o puternica dezvoltare si alaturi de Bizant era prima putere in Vechiul Continent. Au fost construite frumoase palate, manastiri, fortificatii. Scoala de Pictura Turnovo si Scoala Literara Turnovo, ale caror fondatori au fost Patriarhul Evtimii si Teodosii Turnovski erau doua importante centre culturale.
Toata aceasta inflorire culturala si economica a fost intrerupta in 17 iulie 1393 cand dupa un asediu de 3 luni, Veliko Tranovo si treptat intreaga Bulgarie au cazut sub dominatia Otomana.
Pe 7 iulie 1877 Veliko Turnovo a fost liber din nou. Aici Adunarea Constituanta a elaborat intre 10 februarie si 16 aprilie 1879 prima Constitutie a Bulgariei numita si Constitutia Turnovo, fiind una dintre cele mai democratice din Europa la vremea respectiva. La 17 aprilie 1879 Marea Adunare Constituanta a Bulgariei libere au hotarat la Veliko Turnovo, alegerea sefului statului. In data de 27 iulie a aceluiasi an, Alexander Battenberg a fost ales drept Cneaz al Bulgariei.
Dupa Eliberare, Sofia devine noua capitala a Bulgariei.

Se incarca Harti
Vizualizare
Normal Miezul noptii Festival familie Open dark Riverside Ozan
Locatia mea Ecran complet

Total: 4 hoteluri .    Se afiseaza 1 - 4 VizualizareToate

Cauta Sejururi

Nu este ceea ce cautati? Incercati din nou cautarea

Nu exista nici un circuit disponibil pentru aceasta locatie, ora si / sau data selectata.

    Total: Nici un Circuit gasit.    VizualizareToate

    Cauta un Circuit

    Nu este ceea ce cautati? Incercati din nou cautarea